top of page
Soluna Spa & Wellness, oas för inre harmoni vid Triangeln i Malmö

Massage

Soluna Spa & Wellness, oas för inre harmoni vid Triangeln i Malmö

Det sägs att massage har funnits lika länge som människan existerat. Beröring är något essentiellt för oss människor och utan beröring skulle vi inte kunna överleva. 


Här på Soluna spa och wellness i Malmö erbjuder vi flera olika typer av massage. Massage är en behandling av kroppens mjukdelar så som muskler och vävnader. Alla behandlingar anpassas efter kundens önskemål och förutsättningar. Oljorna vi använder oss av vid massagebehandlingarna kommer från Maria Åkerberg. De är av hög kvalité, skonsamma mot huden samt både vegetabiliska och ekologiska. I nuläget erbjuder vi allt från djupgående massage med triggerpunktsbehandling till mjuka behandlingar med varma oljor eller inslag av meditation. Även hot stone massage och gravidmassage erbjuds. Dock ger vi ingen behandlande massage under de första tolv veckorna av graviditeten. 


Anledningarna till att gå på massage är många. Det kan t ex vara bra att gå på massage i förebyggande syfte för att undvika stelhet och smärta i kroppen. Har problemen redan hunnit dyka upp kan man komma för en behandlande massage med syfte att komma till rätta med problemen man upplever. Man kan även komma för en avkopplande stund för att släppa på stress eller för att man helt enkelt tycker att det är skönt. För att uppnå och bibehålla många av  hälsofördelarna kan det vara bra att regelbundet gå på massage. Många tycker att det känns lagom att gå var fjärde vecka men detta är individuellt och påverkas mycket av andra faktorer i livet som t ex stress, träning, arbetsställningar, inaktivitet eller överansträngning. Vid regelbunden massage kommer du med största sannolikhet märka hur du börjar må bättre. Har man friskvårdsbidrag är det perfekt att utnyttja det på massage.

Fördelarna med massage är otroligt många.  Några exempel är:

  • Blodcirkulationen förbättras. Genom en ökad blodcirkulation blir blodflödet genom musklerna bättre och på så vis blir även syresättningen i musklerna. Detta leder till att läkning och återhämtning går snabbare.

  • Lymfcirkulationen ökar och slaggprodukter rensas effektivare ut från kroppen.

  • Antalet vita blodkroppar i kroppen ökar, vilket är positivt och stärkande för immunförsvaret.

  • Vid beröring och massage frigörs hormonet oxytocin. Hormonet verkar avslappnande och lugnande och kan både sänka pulsen och blodtrycket.

  • Produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin minskar samt halterna av ”må-bra hormoner” som dopamin, serotonin, oxytocin och endorfiner ökar. Detta kan ge minskad stress och oro samt lindra depression.

  • Vid långvarig huvudvärk kan en vanlig anledning vara spänningar i axlar och nacke. Att mjuka upp dessa muskler med hjälp av massage kan ge stor lindring.

  • Stelhet i muskler och leder lindras. På så sätt ökar rörelseförmågan vilket kan förbättra livskvalitén.

  • Ger en bättre kroppskännedom.

  • Har en lugnande effekt på nervsystemet.

  • Ökar koncentrationsförmågan

Det finns en del kontraindikationer då massage bör undvikas. En kraftig och djupgående massage påverkar kroppen mycket och kan därför vara olämpligt för personer med vissa sjukdomar eller skador. Har du några sjukdomar eller skador bör du kolla så dessa ej kan påverkas negativt av massage. Rådfråga alltid läkare före en massagebehandling. 
Nästan alla kan däremot få mjuk och lätt massage.

Titta gärna på vår behandlingsmeny för att finna mer detaljerad information om alla
massagebehandlingar som vi erbjuder här på Soluna.

 

Soluna Spa & Wellness, oas för inre harmoni vid Triangeln i Malmö

MASSAGE

Soluna Spa & Wellness, oas för inre harmoni vid Triangeln i Malmö
bottom of page